Om mig:

Jag har arbetat med digital journalistik och digital transformation sedan 2007, i en rad olika ledande roller, senast som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad och gd.se, morgontidning och nyhetssajt i Sveriges största lokaltidningskoncern Mittmedia. 

Under tiden på GD nominerades jag till Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst

Tillsammans med chefredaktörskollegan Daniel Nordström drev jag under några år mediepodden GullbergNordström, som varje vecka diskuterade och analyserade Mediesverige och lyfte publicistiska och digitala utvecklingsfrågor.

Jag satt också i Mittmedias koncernledning, med särskilt ansvar för publicistiska frågor. 

Dessförinnan var jag verksam som utgivare och chef för Sveriges Radios P4 Dalarna, en av landets mest älskade lokala kanaler. Under min tid som utgivare utsågs P4 Dalarna till årets lokala radiostation och fick Stora Radiopriset

Under många år arbetade jag med utvecklingsfrågor inom Mittmedia, bland annat som utvecklingschef för DT.se och Dalarnas Tidningar. Jag var också ställföreträdande utgivare för Dalarnas Tidningar och DT.se, där Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning ingår.

Jag har erfarenhet från styrelsearbete i en rad olika styrelser. Jag sitter i Publicistklubbens styrelse, där jag är kommunikationsansvarig för verksamheten.

Jag har suttit i styrelsen för branschorganisationerna Tidningsutgivarna och TU:s, Sveriges Tidskrifters, TV4:s, Sveriges Radios och Sveriges Televisions gemensamma organisation Utgivarna.

Jag har också suttit i styrelsen för Liberala Nyhetsbyrån, Sven Löhman-fonden och sitter för närvarande i Journalistfonden för vidareutbildning.

Jag har varit verksam som skribent och redaktör sedan början på 90-talet och har Dalarna som bas. Genom åren har jag arbetat både med berättande och granskande journalistik, som krönikör, reporter och arbetsledare och lett grävprojekt. Jag startade och ansvarade för Mittmedias gemensamma satsning på granskande journalistik, Granskningsgruppen.

Jag är aktiv i debatter kring journalistik, digitalisering, lokaljournalistik, public service,  nätjättarna Google, Facebook, Twitter, yttrandefrihet, grävande journalistik, hot och hat.